Vírusvédelem kisvállalatoknak


Az Informatikai Biztonság Napján bemutatott G Data SmallBusiness Security olyan vírusvédelmi csomag, melyet 5 vagy 10 központilag menedzselt gépre, valamint 3 notebookra telepíthetnek a kisvállalatok.
A kisvállalatok a legtöbbször heterogén informatikai környezetet üzemeltetnek: rendelkeznek néhány irodai géppel és egy pár notebookkal. A G Data SmallBusiness Security ezért 5 vagy 10 központilag menedzselhető irodai számítógépre és 3 notebookra érhető el. Ez a két kombináció a legtöbb kisvállalat igényeinek megfelelő licenccsomagokat jelent, melyek alapját a már ismert G Data EndpointProtection Enterprise vállalati vírusvédelem adja.
A kisvállalkozások így az irodai gépekre a vírusvédelem mellett pluszfunkcióként kapják a központi menedzsmentet, a webes tartalomszűrést, az internetelérés korlátozását, az alkalmazások blokkolásának és a külső meghajtók letiltásának lehetőségét. A G Data SmallBusiness Security segítségével egyszerűen tilthatóak le a közösségi oldalak, és korlátozható a nem kívánt alkalmazások – például a torrent kliensek – futtatása. Az is szabályozható, hogy egy munkavállaló egy nap vagy egy héten hány órán keresztül internetezhet, vagy hogy milyen USB kulcsokat használhat.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések