A Mozilla bemutatta saját operációs rendszerével futó Firefox OS okostelefonjait

A Mozilla bejelentette új operációs rendszerével futó Firefox OS okostelefonjait, amelyeknek értékesítése hamarosan világszerte kezdetét veszi. A Mozilla okostelefon operációs rendszerrel szerelt készülékeket hamarosan a már sikeresen bevezetett ALCATEL ONE TOUCH Fire és a ZTE Open mellett lehet majd kapni.

„A Firefox OS okostelefonok pozitív piaci fogadtatása bizonyítja, hogy az emberek szeretik azegyedi felhasználói élményt és Firefox OS nyitottságát. Folytatjuk a Firefox OS operációs rendszer fejlesztését, hogy minden első okostelefon vásárlónaa lehető legjobb felhasználói élményt tegyük lehetővé." - mondta Jay Sullivan, a Mozilla ügyvezető igazgatója.

„A Firefox OS operációs rendszert először Spanyolországban, Kolumbiában, valamint Venezuelában vezettük be, amelynek sikere felülmúlta minden várakozásunkat. Ez az eredmény pontosan azt bizonyítja, hogy az emberek érdeklődnek a nyílt technológiájú okostelefonok iránt.Alig várjuk, hogy hamarosan elhozzuk a latin-amerikai piacokra is a Firefox OS nyújtotta lehetőségeket, az idei év harmadik negyedévében, Brazíliában és további három latin-amerikai országban." - mondta Yotam Ben-Ami, a Telefónica open web devices divízió igazgatója.

„A Deutsche Telekom nagy sikereket tudhat magáénak, a várakozásokon felül teljesitő lengyelországi értékesítésnek köszönhetően. A lengyelországi értékesítési tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy az emberek örülnek, hogy egy új operációs rendszer lehetőségeit tárhatják fel. Izgatottak vagyunk, hogy nemsokára Németországban is elkezdődnek az értékesítések, amelyet hamarosan Görögország és Magyarország követ." - mondta Thomas Kiessling, a Deutsche Telekom vezető termékekért és innovációért felelős igazgatója.

A Telenor is megerősítette azt a hírt, hogy tervei között szerepel, hogy még az év vége előtt elindítja a Firefox OS okostelefonok magyarországi, szerbiai és montenegrói értékesítését.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések