Az otthoni szélessávú sebesség hat a háztartás jövedelmére is

Izgalmas kutatási eredmények: az otthoni szélessávú sebesség hat a háztartás jövedelmére is
·         Az első felmérés, amely számszerűsíti a szélessávú sebesség hatását a háztartás jövedelmére
·         A 4 Mbps sebességről 8 Mbps sebességre áttérve a jövedelem havi 120 dollárral emelkedik az OECD-országokban
·         A kutatás által vizsgált elv az OECD és a BIK-országokban egyaránt helytálló, azonban a hatás összefüggésben van az egyes országok GDP-jével

Az Ericsson nyilvánosságra hozta, az Arthur D. Little tanácsadó-céggel és a göteborgi Chalmers Műszaki Egyetemmel közös felmérése eredményeit, amely  a szélessávú sebesség háztartásokra tett jövedelemnövelő hatását vizsgálta.
A háztartási szinten végzett (mikro) felmérés bebizonyította, hogy az otthoni szélessávú sebesség már a háztatások jövedelmeire is hatással van, és feltárja, hogy melyek azok a minimális sebességi küszöbértékek, amelyeket biztosítani kell, hogy statisztikailag szignifikáns hatást lehessen elérni a jövedelmekre. Ezek a küszöbértékek országonként eltérhetnek. A kutatás az OECD  és a BIK-országokban (Brazília, India, Kína) vizsgálta meg e számokat.



A jövedelem abszolút értékben mért szintje*, magasabb az OECD-országokban, ami alátámasztja azt az elméletet, hogy a szélessávú technológiából fakadó nyereség növekszik, ha az adott országban több, fejlettebb szolgáltatás érhető el szélessávú hozzáférésen keresztül.


A főbb eredmények:
  • A háztartási jövedelem átlagos növekedése 4-ről 8 Mbps-re növelt szélessávú sebesség hatására havi 120 dollár az OECD-országokban
  • A BIK háztartások esetében a legnagyobb növekedést a sebesség 0,5 Mbps-ről 
    4 Mbps-re történő emelése hozta, havi 46 dollárral




A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések