Közösen rajtoltak a Visegrádi Négyek a maratonon

Visegrádi Együttműködés néven váltófutásban saját futócsapattal indultak a V4-es nemzeti turisztikai marketingszervezetek képviselői Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvényén, a hétvégén rendezett SPAR Budapest Maraton Fesztiválon. A négyfős váltó versenyszámában indított vegyes csapattal demonstrálni kívánták a szervezet alapkoncepcióját: összefogva haladni a közös célért. Az egész évben lendületes V4 turisztikai együttműködés keretében az év hátralévő részében is számos közös marketingakcióval népszerűsítik a régiót a távoli küldőpiacokon.
A húszezres mezőnyt számláló verseny jelentős nemzetközi kommunikációs értéket képvisel, hiszen közel 3000 résztvevő regisztrált külföldről. Nekik külön vonzerőt jelent a fővárosi útvonal, amely a világon egyedülálló módon két világörökségi részen vezet keresztül. Az egyre nagyobb számú résztvevőt vonzó városi futóversenyek a sajtó érdeklődésére is számot tartanak: a szeptemberi Nike Budapest Félmaraton és a Spar Budapest Maraton alkalmával is érkezett külföldi újságírócsoport hazánkba. Mindemellett a Visegrádi Négyek turisztikai szervezetei – a korábbiakhoz hasonlóan – számos közös marketingaktivitást valósítanak meg annak érdekében, hogy növekedjen az egyre hangsúlyosabbá váló távoli piacokról érkező vendégek száma. Az év utolsó negyedében is számos promócióval népszerűsítik a közép-európai térséget.
Október 15. és 17. között zajlik Las Vegasban az IMEX America, a hivatásturizmus kiemelt jelentőségű vására Észak-Amerikában, amelyen a V4 országok közös prezentációkat és workshopot tartanak.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések