MOL-csoport sajtóközlemény

Magyarország Kormányának szerdai közleménye kapcsán a MOL-csoport az alábbi nyilatkozatot adja ki:
A MOL-csoport tisztában van azzal, hogy horvátországi befektetései milyen üzleti és politikai jelentőséggel bírnak, és a társaság nyilvánvalóan érzi az elmúlt időszak eseményeinek súlyát is.
Általános üzleti gyakorlatának megfelelően a MOL-csoport folyamatosan értékeli stratégiai befektetéseit, köztük tulajdonrészét az INA-ban. Valamennyi beruházás és vagyonelem vizsgálatakor elsőszámú szempont, hogy az hozzájáruljon a vállalatcsoport sikeréhez, és így részvényesei és érintettjei számára a lehető legnagyobb értéket teremtse.
Annak ellenére, hogy a MOL-t és annak vezetőségét számtalan igazságtalan támadás érte, melyeknek mozgatórugója a társaság és annak elnökének megfélemlítése, valamint a MOL horvátországi tevékenységének ellehetetlenítése, a MOL Igazgatósága stratégiai, pénzügyi és politikai szempontokat is figyelembe véve továbbra is a részvényesi értékteremtést tartja szem előtt, amikor a társaság a közeljövőben újra fontolóra veszi bármilyen természetű jövőbeni szerepét az INA-ban.
Amennyiben az INA-ban meglévő részesedés esetleges eladásáról bármilyen döntés születne, a horvát fél korábbi szerződésszegései következtében Horvátország már nem rendelkezik azzal a szerződéses elővásárlási joggal, amelyet a 2009-es szerződések aláírásával szerzett meg. Ennek ellenére, egy ilyen esetben a MOL mindenképpen konzultálna a horvát kormánnyal is, amely korábban több fórumon is jelezte az irányítás megszerzésének szándékát, tehát egy potenciális vevőként tartjuk számon.
Bármilyen döntésről a nyilvánosságot és a tőkepiacot megfelelő módon és időben tájékoztatni fogjuk.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések