Polish Jazz For Budapest

Az év vége felé közeledve, november 7-9. között különleges zenei programsorozattal várja a budapesti Lengyel Intézet és a Budapest Music Center a jazz zene rajongóit. Három nap, hat kiváló produkció a kortárs lengyel jazz-szcéna élvonalbeli zenészeinek interpretálásában, Budapest egyik legvonzóbb zenei helyszínén, a Budapest Music Centerben.
A POLISH JAZZ FOR BUDAPEST 2013 című lengyel jazz fesztiválra 2013. november 7 és 9 között kerül sor a Lengyel Intézet és a BMC közös szervezésében. A kortárs lengyel jazz legkülönbözőbb ágait és legizgalmasabb színfoltjait bemutató háromnapos program kiváló alkalom arra, hogy ismét feltérképezzük, hogy mi is történik ma a lengyel jazz terén. A fesztiválon sok olyan előadóval találkozhat a közönség, akik Magyarországon most először állnak színpadra, annak ellenére, hogy hazájukban és külföldön már egyaránt ismertek.
Az Opus Jazz Clubban és a BMC koncerttermében 3 nap alatt 6 koncertre kerül sor. Fellép az Artur Dutkiewicz Trio, a Maciej Fortuna Trio, a Piotr Lemańczyk Trio, a DuoDram (Jaskułke-Wyleżoł zongora duó), a Piotr Wojtasik Quartet Tóth Viktorral, Hodek Dáviddal valamint Anna Maria Jopek, az egyik legnagyobb lengyel sztárénekesnő.
Lengyel jazz előadókkal az utóbbi években leginkább csak különböző tematikus fesztiválok keretében, vagy önálló koncerteken találkozhatott a magyar publikum. Ezen szerettünk volna most változtatni, és egyszerre, a maga sokszínűségében bemutatni a kortárs lengyel jazz legérdekesebb jelenségeit.
Program
november 7., csütörtök / BMC, Opus Jazz Club ( Budapest, IX. Mátyás u. 8.)
 20.00 Artur Dutkiewicz Trio: Hendrix piano
21.30 Maciej Fortuna Trio 

november 8., péntek / BMC, Opus Jazz Club ( Budapest, IX. Mátyás u. 8.)
 20:00 DuoDram (Piotr Wyleżoł – zongora, Sławek Jaskułke - Fender Rhodes)
21:30 Piotr Lemańczyk Trio feat. Adam Pieronczyk, Jacek Kochan 

november 9., szombat / BMC ( Budapest, IX. Mátyás u. 8.)
 19:30 Anna Maria Jopek (Koncertterem)
21:30 Piotr Wojtasik Quartet (Opus Jazz Klub) 
Piotr Wojtasik – trombita, Tóth Viktor – altszaxofon, Michał Barański –nagybőgő, Hodek Dávid - dob


Bővebb információ és jegyvásárlás: www.lengyelintezet.hu, www.bmc.hu

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések