A kormány felelősen dönt a béremelésekről

Magyarország úgy tette rendbe az ország pénzügyeit és állította növekvő pályára a gazdaságot, hogy közben nem csökkentette a közszféra bérét és létszámát. Európában számos országban csak úgy tudták átvészelni az elmúlt éveket, a gazdasági válságot,  hogy drasztikus létszámleépítést és bércsökkenést kellett elszenvedniük a közalkalmazottaknak.
A Kormány eddig is kiemelt figyelmet fordított a bérekre, nőtt az egészségügyi dolgozók, és a pedagógusok bruttó bére.
2011-től él a családi adókedvezmény, amit a kiskeresetűek már a járulékokból is levonhatnak jövőre.   2014-től tehát további 53 milliárd forint marad 260 ezer kiskeresetű családnál. A rezsicsökkentés is jelentős megtakarításokat jelent a családoknak.
A Kormány csökkentette az államadósságot, 21 éves csúcson van a foglalkoztatottság. Tartósan nő, sőt várakozások fölötti a gazdasági növekedés, ami növeli a kormány mozgásterét abban, hogy felelős döntéseket hozzon a további béremelkedésekről.
A növekedés megteremti annak a lehetőségét, hogy a családtámogatási intézkedések, a közfoglalkoztatás bővítése, a munkahelyteremtő programok, a Munkahelyvédelmi akcióterv folytatása megvalósuljon 2014-ben, s közben az államháztartás hiánya is 3% alatt maradjon.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések