Adományvonal az igazgyöngyökért

A Telekom adományvonalán az év végi két hónap kedvezményezettje az Igazgyöngy Alapítvány lesz. Az alapítvány az ország egyik leghátrányosabb kistérségében egy művészeti iskolát működtet, amely a tehetséggondozás mellett sajátos, művész alapú személyiségfejlesztésével – különös tekintettel a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekre - sikeres oktatási, és eredményes integrációs modellt valósít meg.

Az ország egyik leghátrányosabb kistérsége a berettyóújfalui, az ahol a leginkább elkél a segítség a mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik számára. Az Igazgyöngy Alapítvány tizennégy évvel ezelőtt a segítségnek egy igen sajátos és sikeres módját találta meg: tehetséggondozással, művészeti alapú személyiségfejlesztéssel nyújtanak esélyt hátrányos helyzetűek számára az önmegvalósításra, a társadalmi integrációra. Az esélyteremtő programra a berettyóújfalui kistérségben 23 településről mintegy 600 szociális hátrányban élő gyereket tudnak oktatási intézményükben fogadni.

A gyerekek az alkotó tevékenység során önbizalmat nyernek, fejlődik énképük, amely visszahat az általános iskolai szereplésükre, magatartásukra, kommunikációjukra. Az alapítvány munkája nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten elismert, számos kiállítással, díjakkal és az alkotások értékesítésével, az alkotók számára már az önfenntartást segítő eredményekkel is büszkélkedhetnek. Az alapítvány mára már komplex szemléletű - az oktatás, családgondozás, közösségfejlesztés pillérein álló - esélyteremtő módszerének köszönhetően pozitív változások indultak el a velük kapcsolatba kerülő családok életében. Látványosan javult a lakókörnyezet képe, sikeres kiskert-, ösztöndíj-, villanyóra visszakötési és közösségfejlesztő programok sora igazolja munkájukat.

Novemberben és decemberben az Igazgyöngy Alapítvány munkáját támogatják a Telekom adományvonalát hívók: a támogatásra a művészetpedagógiához egy tanévre elegendő eszközök, grafikai, festészeti kellékek és kézműves anyagok megvásárlásához van szükség.

A hello holnap! Adományvonal a 13688-as számon érhető el. A hívószám a Magyar Telekom vezetékes és mobiltelefon hálózatából is hívható. A hívás és az sms-küldés díja egyaránt 100 forint, amely összeg áfa-mentes és teljes egészében átadásra kerül a kedvezményezett szervezet részére (Domino feltöltő-kártyával kezdeményezett hívások kivételével, ahol a 27%-os áfa levonásra kerül).

A 2013. november 1. – december 31. között az adományvonalon és az adományfülkékben kezdeményezett hívások díja a hívók adományaként teljes egészében az Igazgyöngy Alapítvány munkáját segíti.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések