2013. november 4.

Befejeződött a lovasterápiás továbbképzés Sarlóspusztán

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Lovasterápia Szövetség Alapítvány idén is megtartotta kéthetes továbbképzését Sarlóspusztán.
Az első héten lovas felkészítő kurzust tartottak a lovasterapeuta képzésben részt vevő hallgatóknak.
Isabelle von Neumann-Cosel, a Német Lovasszövetség vizsgabiztosa és szakírója kétnapos edzőtáborában/szakmai kurzusán 10 lovas vett részt. Ezt a kurzust a Magyar Lovas Szövetség is hivatalos továbbképzésként ismer el.
Ugyancsak 10 hallgatóval indult el „Lovasterapeuta-képzés gyógypedagógiai lovaglás és lovastorna szakág" 2013-as évfolyam hallgatóinak képzése.
Idén is indult segítő tanfolyam 9 fő részére, mely elméleti és gyakorlati vizsgákkal zárult.
2013 októberében összesen tizenhatan vettek részt a lovas vizsgákon, és három végzős hallgató tette le a sikeres záróvizsgáját. A vizsgáztatást Isabelle von Neumann-Cosel és Kurt Lehmann, a Német Lovas Szövetség hivatalos vizsgáztatói vezették.
Tavaly az MLTSZ 15. születésnapja alkalmából egynapos konferenciát szervezett, amely olyan sikeres volt, hogy az idén is folytatta ezt a hagyományt. Az október 23-ai szakmai konferencia programjában szinte minden lovasterápiához kötődő terület megjelent. 

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...