2013. november 12.

Bűnök és szenvedélyek

Sokféle szenvedély mozgatja a világot – és világunk, a Földünk, egzotikus, sosem látott tájak, népek, kultúrák felfedezését egy különleges szenvedély tette és teszi lehetővé: az ismeretlent feltárni vágyó utazók kitartó kíváncsisága.
Magyar utazók külföldön, külföldi utazók Magyarországon - Vándordiákok, zarándokok, főurak és kereskedők járták az utakat, vitték és hozták az ismereteket, növényeket, állatokat, ízeket, szokásokat. A Szentföldtől Peruig, a középkortól a 18. századig magyar utazási irodalom mintegy hat évszázadát fogja át Földesi Ferenc, az OSZK Kézirattára vezetőjének előadása. Másik előadónk, Deák Ágnes egy ma is aktuális témáról beszél: hogyan láttak minket, magyarokat a 19. századi külföldiek? Mi tetszett nekik, és mi nem? Az előadás nyomán ki-ki eldöntheti, vajon változtunk-e, több jó, kevesebb a rossz emléket visz-e magával rólunk manapság a turista, mint egykor?
Az egzotikus utazások hangulatát a TALAMBA ÜTŐEGYÜTTES GÖDÖLLŐ Tradicionális koncertje idézi meg.
Részlet a koncert anyagából:
A csak ezen a délutánon látható minitárlatunkon útibeszámolókat, térképeket mutatunk be.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...