December 6-án kigördül A Cartoon Network Télapó Expressz a Nyugati pályaudvarról

A Magyar Vasúttörténeti Park és a Cartoon Network csatorna együttműködésének köszönhetően az immár hagyományteremtő Télapó Expressz idén a Cartoon Network csatorna nevét és arculatát viseli. A december 6-8. között közlekedő Cartoon Network Télapó Expresszen a csatorna egyik legnépszerűbb sorozata, a Gumball csodálatos világa elevenedik meg.
A nosztalgikus hangulatát továbbra is megőrző, ugyanakkor vidám, színes 'ruhába' öltöztetett gőzös alegkisebbeket és a családokat a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Park Orient Csarnokába szállítja, aholfelejthetetlen mikulás- és adventi ünnepen vehetnek részt a télapó, az őt kísérő manócskák és a Cartoon Network, sorozata, a Gumball csodálatos világa közkedvelt szereplői, Gumball és Darwin társaságában. Az expressz utazóközönsége a vonatút során különleges, az alkalomra készített Cartoon Network képeslapot írhat szeretteinek, amelyet a végállomásnál elhelyezett Gumball-postaládákban adhat fel. Gumballal a Nyugati-pályaudvar közönsége is találkozhat: az expressz indulását és érkezését a sorozat főszereplőjének magyar hangja, Császár András mondja be. A Gumball csodálatos világa az idén elnyerte a rangos BAFTA-díjat legjobb írói csapat-kategóriában. 
Az Orient Csarnok színpadán a Bóbita együttes „Jöjj el Mikulás" c. műsorával várja a télapót, aki minden gyermeknek mikuláscsomaggal kedveskedik. A mikulástól előzetesen kérdezni is lehet a Babanet.hu oldalon; a tíz legjobb kérdésre a mikulás december 6-án válaszol, a rendhagyó 'üzenetet' a Babanet.hu olvasói élőben, videó közvetítésen követhetik.
A vonat első útján december 6-án, péntek délelőtt a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségekkel küzdő, valamint sajátos nevelési igényű tanulók  nevelését-oktatását is végző Óbudai Nagy László Általános Iskola Zápor utcai diákjai utazhatnak a télapó ünnepségre, a későbbiekben pedig, mint a Cartoon Network online ajándékgyűjtő akciójának kedvezményezettjei, értékes LEGO játékcsomagot és számos Cartoon Network ajándékot vehetnek át. A játékgyűjtő akció lényege, hogy awww.CartoonNetwork.hu vadonatúj adventi oldalán játszó gyerekek játék-pontjaikkal növelik az Óbudai Nagy László Általános Iskolának szánt adomány értékét, így segítve a rászoruló gyereket egy szebb és tartalmasabb karácsonyhoz.
 A Cartoon Network Télapó Expressz járatai december 6-7-8-án 9:30-kor és 14:30-kor indulnak a Nyugati pályaudvarról.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések