Elfogadták az ingyenes készpénzfelvételt

Az elmúlt egy évben jelentősen drágultak hazánkban a banki szolgáltatások, ennek csökkentése érdekében az Országgyűlés ma elfogadta az ingyenes készpénzfelvételről szóló törvénymódosítást.
A pénzügyi rezsicsökkentésről szóló módosítás fogyasztói jogként kívánja biztosítani 150 000 forint összeghatárig a jövedelemhez készpénzben történő hozzáférést, ezzel is mérsékelve a családokra nehezedő pénzügyi terheket.
A törvényjavaslat értelmében 2014. február 1-től ingyenes lesz az adott naptári hónapban bármely automata bankjegykiadó gépnél végrehajtott első két készpénzfelvétel, aminek együttes összege nem haladja meg a százötvenezer forintot. Annak a fogyasztónak, aki a javaslat hatályba lépését megelőzően nem rendelkezett a fizetési számlájához tartozó bankkártyával, a pénzforgalmi szolgáltató helyiségeiben 2014. december 31.ig ingyenes készpénzfelvételre lesz lehetősége.
Az ingyenes készpénzfelvételre a Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező 16. életévét betöltött ügyfél jogosult azt követően, hogy megjelöli azt a tulajdonában lévő fizetési számlát, amely esetében az ingyenes készpénzfelvételi lehetőséget érvényesíteni kívánja.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések