Fiala és Puzsér: egy pódiumon a magyar újságírás fenegyerekei


Örök harag, örök barátság vagy örök egymás mellett élés? Mindez kiderül a IV. Média Korrektúra Konferencián, november 21-22-én Balatonalmádiban a Hotel Ramadában.
Kolosi Péter (RTL Klub) előhangjával felvonulnak majd a Sztárcsinálók: Csiszár Jenő (Class FM), Ómolnár Miklós (Story, Best) és Simon Zsolt (TV2), Össze lehet-e rakni a hírekből a mai magyar valóságot? Vagy még most is létezik egy elhallgatott Magyarország? A magyar médiavilág hagyományos, az NMHH által támogatott eseményén egymásnak feszülnek a kereskedelmi és közmédia hírigazgatói, hogy választ adjanak ezekre az izgalmas kérdésekre. A te anyád! A gyűlöletbeszéd és az útszéli hang mindennapi jelensége lett a hazai sajtónak. Miért hagytuk, hogy így legyen? Hagyjuk-e, hogy így maradjon? Vannak-e határai a szólás- és a stílusszabadságnak és ki a határőr? Koltay András, a Médiatanács tagjának előadása után Borókai Gábor (Heti Válasz), Spirk József (Index), Sáling Gergő (Origo) és Uj Péter (444) cserél hangnemet és hangvételt minderről.
Bemutatkozik a közmédia új vezére, Dr. Szabó László Zsolt! Régi szeplő új szerepkörben és ez a legizgalmasabb helyzetek egyike, ráadásul a Média Korrektúra történetében először ül egy pódiumra az MTVA vezére a műsorszolgáltatók főnökeivel, akik között alighanem úgy új vezért is köszönthetünk. Egy ágon egy kenyéren?  Itt a szép új, digitális világ! Jó, szép és új - de mégis milyen?  Erről mondanak véleményt a főszereplők, köztük az NMHH képviselője és Marchart Pál a Vodafone vezérigazgató-helyettese, aki elhozza a konferenciára Maroslele Okos falu digitális kulcsát is. A tenyérbemászó médiavilágról az okos csodakütyük varázslói beszélgetnek majd. Végezetül pedig levetítjük a svéd közszolgálati televízió elhíresült filmjét Magyarországról, vagy annak egy részéről, ahogy ők látják - de jól látják-e?
A Média Korrektúra pódiumbeszélgetéseit Barabás Évi (RTL Klub) és Csermely Péter (Magyar Nemzet, Hír TV) vezeti. A szokásos stand-up körítést ezúttal Kovács András Pétertől kapjuk. A konferenciát megnyitja: dr. Karas Mónika, az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.
A média szakos, valamint a média iránt érdeklődő egyetemi hallgatók számára térítésmentesen biztosítják a konferencián való részvételt és a kávészünetek kínálatát.

A sajtó munkatársai számára a konferencia ingyenes.
További információ, jelentkezés: www.korrektura.hu

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések