2013. november 11.

Inkább a november legyen borús, mintsem a hangulatunk…

November… Utálatos hónap, amikor hosszú idő után először szembesülünk ismét a hajnali dérrel, esővel, gomolygó köddel, széllel vagy rosszabb esetben akár a hóval. A kifakult természet és borús időjárás akaratlanul befolyásolja hangulatunkat isÉs ha mindez nem lenne elég, nemrég véget ért a nyári időszámítás. Az óramutatók visszaálltak megszokott helyükre, ami azt jelenti, hogy sokkal korábban sötétedik. Istenem, de soká lesz újra nyár! Bizonyára vannak napok, amikor legszívesebben otthon maradnánk. Milyen jó is lenne az ágyban begubózva sorozatokat nézni, és otthonról pizzát rendelni, miközben az eső szomorú cseppekben dobol az ablakunkon…

Nem!
Ezt felejtsük el gyorsan!

Hagyjuk az önsajnálatot és kapcsoljuk át az évszakból fakadó borús lelkivilágunkat. Ilyenkor is számtalan izgalmas elfoglaltságot találhatunk, csak keresni kell. Tolle weboldalán elérhető Fittklubtémái segítenek átlendülnünk a borongós hónapon! De addig is ismerkedjünk meg néhány érdekes hagyományt és különleges napot, amelyek novemberhez kötődnek.

Igaz ugyan, hogy november 1-je már elmúlt, de egy másik emléknap kapcsán mégis említést érdemel Mindenszentek. A hónap első napján mindazon megdicsőült lelkeket ünnepeljük, akikről megszámlálhatatlan sokaságuk miatt a kalendárium külön-külön nem emlékezhet meg. Mindenszentek ünnepe közismert, de azt kevesebben tudják, hogy a magyar katolikus egyház november 13-án tartja aMagyar Szentek és Boldogok emléknapját. Ez tulajdonképpen egy hazai vonatkozású ünnep, amely Mindenszentekhez hasonló, ám ilyenkor kifejezetten a Magyarországon született, vagy hazánkhoz kötődő szentekre, boldogokra és vértanúkra emlékezünk.

Sokkal hétköznapibb, de mindenképpen dicséretes a Nemzetközi Füstmentes Nap". Bízunk benne, hogy olvasóink között nincs egyetlen dohányos sem… De ha mégis akad, november harmadik csütörtökén remélhetőleg nem nyúl a doboz után. A „Smokeout Day" még 1971-ben indult útjára az Egyesült Államokból. Massachusetts állam akkori kormányzója, Arthur P. Mullaney fejéből pattant ki a nemes kezdeményezés, miszerint a Füstmentes Napon a dohányosok a cigarettára szánt pénzüket inkább ajánlják fel tanintézmények javára. Az ötlethez egyre több ország csatlakozott, így végül az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére nemzetközi szinten is Füstmentes Nappá vált november harmadik csütörtöke.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...