Jogosultságkezelés a Facebook, a felhő és a BYOD korában

A Forrester friss jelentése szerint a NetIQ a három vezető közé tartozik a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén, és jelenlegi kínálata a legjobb a piacon. A jelentés megerősíti, hogy a NetIQ következetesen építi IAM (identity és access management) termékekből álló portfólióját. „A NetIQ termékek a Sentinel integráció révén hatékony identity intelligence és kiosztási funkciókat biztosítanak, valamint kiváló megoldásokat kínálnak a közösségi fiókokkal történő bejelentkezés és a felhőalapú erőforrásokhoz való hozzáférések terén" – áll a jelentésben. A magyarországi IAM piacon szintén a NetIQ termékei számítanak vezetőnek, amint arra az IDC nemrégiben közzétett elemzése  is rámutat.
„A személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén hosszú évek óta folyamatosan az élmezőnyben vannak a megoldásaink. Az erős alapok mellett mindez annak köszönhető, hogy folyamatosan követjük a változásokat, és rövid időn belül reagálunk a legfrissebb kihívásokra is. Tapasztalataink és információink szerint a vállalatok napjainkban többnyire a felhőalapú számítástechnika és a mobileszközök vállalati használata területén szembesülnek új jogosultságkezelési problémákkal, illetve a közösségi fiókok adatainak engedélyezésével kívánnak új lehetőségeket kiaknázni ügyfeleik körében" – foglalta össze Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.
Adatok a felhőben
A felhőalapú alkalmazásokba a legtöbb helyen manuálisan veszik fel a felhasználókat, ami komoly terhet ró az IT üzemeltetésre. Szintén nehézség az informatikai szakemberek számára, hogy a felhőalapú megoldások használata során nem mérhető a felhasználói aktivitás és a megfelelőség. A felhasználók pedig a jelszavak nem megfelelő használatával bonyolítják a helyzetet: a biztonságos működés érdekében a különböző SaaS alkalmazásokhoz elvileg különböző jelszavakat kellene megadniuk, ám az egyszerűség kedvéért a legtöbbször ugyanazt használják mindenhol, amely sok esetben megegyezik céges belső jelszavukkal.
Ezekre a problémákra nyújt megoldást a NetIQ CloudAccess, amely egylépcsős bejelentkezést kínál az alkalmazásokba, és lehetővé teszi a biztonságos alkalmazáselérést a cégen belülről és kívülről egyaránt, ráadásul biztosítja a szükséges megfelelőségi jelentéseket és az alkalmazások aktivitásának mérését is. Az eszközben működő motor továbbá automatikusan hozza létre és kezeli a felhasználói fiókokat a felhőalkalmazásokban.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések