2013. november 13.

Karrierépítő oldal felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak

Ötletközvetítő és saját maguk megmutatására lehetőséget adó portál indult a magyar felsőoktatásban tanulóknak és friss diplomásoknak. Az egyik oldalon a vállalatok állnak, amelyek problémákat vetnek fel, a másik oldalon pedig a fiatalok, akik egy jó megoldással felhívhatják magukra a figyelmet.
A UNIVERSIDE (www.universide.hu) a hazai felsőoktatásban tanulókat és friss diplomásokat tömörítő portál azért jött létre, hogy közelebb hozza a fiatalokat és a vállalatokat. Célja, hogy megteremtse annak a lehetőségét, hogy az igazi tehetségek már a tanulmányaik alatt megmutathassák magukat a munkaadói oldal számára.
Évről évre több mint 300 000 diák koptatja valamelyik felsőoktatási intézmény padjait, és nincs ez másként a 2013/2014-es tanévben sem, miután 95 000-en jelentkeztek valamely képzési területre. A sikerhez és a biztos karrierúthoz azonban régóta nem elég elvégezni egy vagy több főiskolai, egyetemi képzést. A diákoknak már a tanulmányaik ideje alatt tudatosan foglalkozniuk kell azzal, hogy mire kikerülnek a felsőoktatásból, fel tudjanak mutatni valami olyan pluszt a vállalati szféra felé, ami megkülönbözteti őket a több tízezer hasonló helyzetben lévő frissdiplomástól.
Ezt támasztja alá az az NRC által végzett felmérés is, amely szerint a fiatal – 30 év alatti –, felsőfokú végzettséggel rendelkező álláskeresők közel négyötöde úgy gondolja, hogy frissdiplomásként ma nehéz állást találni Magyarországon. E vélekedés mögött leginkább az húzódik meg, hogy a fiatalok kisebb – illetve más típusú – jelentőséget tulajdonítanak a diplomának, mint az idősebb korosztályok. Számukra a végzettség ugyanis inkább elvárás, egyfajta minimum, míg az igazi előnyt a megszerzett munkatapasztalat jelenti – nem meglepő hát, hogy 96%-uk szerint utóbbi többet nyom a latban egy-egy állás megpályázásánál, mint az egyetemi, főiskolai papír.
A felsőoktatásban tanulók és pályakezdők  tapasztalatszerzését segíti elő ez az igazán újszerű kezdeményezés, a UNIVERSIDE, amely október végén indult útjára, és amely lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok már a tanulmányaik alatt megoszthassák szakmai ötleteiket, gondolataikat a hazai vállalatokkal.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...