Közel 54.000 START Klub kártyát vásároltak már az utasok, 280 millió vonaton megtett kilométer kedvezményesen

A MÁV-START öt évvel ezelőtt vezette be, akkor teljesen új termékcsaládjának első tagját, a START Klub 50%-os kártyát. Európa más vasúttársaságainak (német, osztrák, francia, holland vasutak) termék kínálatához hasonlóan az volt a cél, hogy azoknak az utasoknak tudjon kedvezményes utazási lehetőséget nyújtani a MÁV-START, akik rendszeresen, legalább heti, vagy kétheti rendszerességgel veszik igénybe a belföldi vonatokat. A 2008 óta eltelt időszakban közel 54.000 START Klub kártyát (50%-os, Társkártya, Bónusz, VIP, Prémium) vásároltak meg az utasok, akik összességében, megközelítőleg 280 millió kilométert tettek meg belföldön, vonattal.
A START Klub 50%-os kártyához vásárolt kedvezményes utazások háromnegyede 100 km alatti távolságú, amelyet Budapest elővárosi térségében használnak fel az utasok. 100 km fölött a legnagyobb számban Budapest és Győr, Budapest és Miskolc, Budapest és Szeged, Budapest és Debrecen között utaznak a kártyával.
A START Klub kártyacsalád jelenleg öt különböző kártyát, és ezzel együtt öt fajta utazási kedvezményt kínál. A koncepció lényege, hogy meghatározott időtartamon belül, ez fél év vagy egy teljes év lehet, féláron, vagy akár teljes egészében díjmentesen lehet utazni a vonatokon, első vagy másodosztályon, attól függően, hogy melyik kártyatípust választjuk. 
A termékek közül a legnépszerűbb az elsőként bevezetett START Klub 50% elnevezésű kártya, az értékesített darabszáma eddig közel ötvenezer. Ezt követik a nagy értékű START Klub Bónusz, VIP és Prémium kártyák több mint háromezer eladott darabszámmal. A legfiatalabb termék az ötéves jubileum alkalmából bevezetett START Klub Társkártya, amely idén márciustól kapható. 
A kártyák felhasználásának kínálatát a vasúttársaság jelentősen bővítette, így a vasúti utazás mellett, ma már, az utasok szélesebb körű kiszolgálása érdekében a Balatonfenyvesi kisvasútra, a Szegedi Vadasparkba, a pécsi Zsolnai Kulturális Negyedbe, a Játékszín színházi előadásaira, játszóházba, kalandparkba, vagy koncert belépő vásárlásakor is kedvezményt vehetnek igénybe a kártyák tulajdonosai.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban