Magyarországon forgatott a francia állami televízió stábja


A francia állami televízió 35 fős stábja 2013. október 15. és 18. között forgatta a Des Racines et des Ailes" („Gyökerek és szárnyak") kulturális ismeretterjesztő magazin „A Duna mentén" című epizódjának budapesti helyszíneit.
Az októberi forgatás Magyarországra érkezését 2012 decembere óta folytatott intenzív tárgyalások előzték meg a Magyar Turizmus Zrt. franciaországi képviselete és a TV csatorna között.
A tárgyalásokon túl a képviselet aktívan részt vett a forgatást előkészítő technikaitanulmányutak lebonyolításában is.
Az állami TV France 3 és TV5 csatornáin vetített „Des Racines et des Ailes" műsor a francia TV-ben bemutatott összes ismeretterjesztő magazin közül a legnépszerűbb Franciaországban. A 120 perces program kéthetente szerdánként, főműsoridőben kerül adásba, minden alkalommal 3,5-4 milliós rekordnézettséget produkálva.
Az új, „A Duna mentén" című epizód Németország és Ausztria mellett Budapestet is bemutatja, egy kb. 35 perces riportrésszel. Ezeken túl a három ország Duna-menti tájait bemutató riportok közötti összekötőkisfilmeket isBudapesten forgatták, a Parlament koronatermében, a Halászbástyán és egy dunai hajón.
Az 1997 óta létező műsor eleinte csak a francia régiókat mutatta be, majd az évek során, a határokon túlra is kitekintve ma már a világ számos részére kalauzolja el a nézőket, számosország szépségeit és értékeit bemutatva. A népszerű és nagy presztízsű műsor mindig hatalmas érdeklődést vált ki az egyes epizódokban bemutatott desztinációk iránt.
A műsor tematikájára vonatkozóan- Budapest mellett dél-dunántúli és nyugat-dunántúli helyeket is kiválasztva - több javaslatot dolgozott ki a Magyar Turizmus Zrt. képviselete, devégül fővárosunkra esett a szerkesztők választása. A műsor vezetője, Patrick de Carolis – aki a francia állami TV elnöke is volt – saját maga határozza meg különböző adások tematikájának nagy részét. Valószínűleg a közép-európai kultúra, azon belül is Budapest iránti szeretete vezényelte a választásban.
Az októberi forgatáson a műsorvezető mellett jelen volt a főrendező, Jean-Luc Orabona, a műsor főszerkesztője, Isabelle Richard, a magazin műsorigazgatója, Patrick Charles és a France3 csatorna igazgatója, Thierry Langlois is.
A leforgatott epizód várhatóan 2013 decemberében kerül adásba.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések