Márton-napi liba a Bálna gyomrában

Közeleg a Márton-napi vigasságok ideje. A Magyar Turizmus Zrt. nemcsak országos akcióval és a közösségi oldalán játszható nyereményjátékkal, hanem rendezvénnyel is készül a jeles napot megelőző hétvégén a most nyíló BÁLNA Kulturális Kereskedelmi és Vendéglátó Központban.
Égből pottyant libazsúr: a Fővám téri BÁLNA kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrum nyitásával egy időben Márton-napi meglepetések várják a komplexum látogatóit. A Magyar Turizmus Zrt. hostessei libás játékra invitálják az arra járókat. A táblagépeken egy-egy képpár között kell megtalálni az öt-öt apró különbséget, s az első száz ügyes játékost egy-egy szelet lúdláb-tortával jutalmazzák szombaton és vasárnap. A nyitóünnepség moderátora az esemény teljes ideje alatt naponta több alkalommal is felhívja a közönség figyelmét a Márton-napi Libato(u)r és Újborünnep kapcsán országszerte zajló Márton-napi eseményekre és turisztikai lehetőségekre. Budapest új kulturális színtere ad helyet a Freelusion videomapping fesztiválnak is: a Bálna előtti épület Duna felőli oldalának teljes felületén akár a budai rakpartról is követhető lesz az épületvetítés. A vetítések alkalmával nemcsak a Freelusion döntős kisfilmjei, hanem a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai filmjei is láthatók lesznek majd.
A már többször nagy sikerrel lezajlott akció célja ebben az évben is a Márton-napi hagyományok felelevenítése és az ünnepkörhöz kapcsolódó események népszerűsítése, így járulva hozzá a belföldi vendégforgalom élénkítéséhez. Az MT Zrt. összegyűjtötte az országszerte november 1. és 30. között foglalható Márton-napi ajánlatokat, legyen az gasztronómiai program, bemutató, újborvacsora, néphagyományokat idéző program, speciális szálláscsomag vagy egyéb „libás" élmény. A kezdeményezéshez mintegy 120 szálloda, vendéglátóhely és programgazda csatlakozott, így remélhetőleg mindenki megtalálja a kedvenc Márton-napi programját. A kínálat ételek, szálláshelyek, programok szerinti kereshető formában ahttp://itthon.hu/libatour linken érhető el.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések