Miért ugranak fejest egy majdnem üres medencébe?

December 6-án gimnazisták fogadják és kalauzolják a látogatókat az Egy város entrópiája – Julia Stoschek Collection című videóművészeti kiállításon a Műcsarnokban.
Európa egyik legnagyobb kortárs videóművészeti gyűjteménye, a Julia Stoschek Collection most látható kiállítása olyan világhírű művészek munkáiból válogat, akik a várost, az épített környezetet, valamint az egyén és a társadalom gyakran konfliktusos, ellentmondásokkal vagy feszültségekkel teli viszonyát vizsgálják, elsősorban videókon keresztül.
Mit gondolhat egy mai tizenéves Cao Fei animációs filmjéről, amelyben avatárjának Second Life-beli kalandjait dokumentálta? És Clemens von Wedemeyer igen látványos, egymással háromszöget bezáró felületekre vetített filmjéről, melyben egy látogató, egy teremőr és egy hajléktalan kergetik egymást, egy személyben? VagyCyprien Gaillard két szentpétervári harcklub brutális utcai ütközetét megörökítő képsorairól?
A kiállítás időtartama alatt öt alkalommal, péntekenként 16 órától az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola 9. és 10. osztályos növendékei válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, és segítik háttérinformációkkal és saját meglátásaikkal egy-egy alkotás értelmezését.
                                                                                                                               
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban
     

Népszerű bejegyzések