2013. november 7.

Mozilla Firefox OS-alapú okostelefon a Telekomtól

A Telekom bejelentette, hogy november elejétől Magyarországon is megkezdi a Mozilla Firefox operációs rendszerével működő okostelefon értékesítését. Az új Alcatel One Touch Fire készülék, a hazai szolgáltatók közül elsőként a Telekom kínálatában érhető el.

A Firefox OS-alapú okostelefonok az első olyan eszközök, amelyek teljes mértékben webes technológiákkal működnek. A világszerte több százmillió ember által használt internetes böngészőnél, a Firefoxnál megszokott biztonságot, adatvédelmet, testreszabhatóságot és egyszerű kezelhetőséget kínálja most a Firefox OS okostelefonokra is. A rókás böngésző logójából már jól ismert narancs színben elérhető Alcatel One Touch Fire mobiltelefon felhasználói felülete esztétikus, letisztult, könnyen és magától értetődően kezelhető. A kényelmes böngészés és keresés élményét nyújtó okostelefonban természetesen kamera is található, hogy a felhasználók minden fontos pillanatot megörökíthessenek, akár videóval is. Az elkészült fotók, videók vagy akár a zenék és dokumentumok tárolásáról a 160MB memória gondoskodik, amely Micro SD kártyával 32 GB-ig tovább bővíthető.

A Telekom kínálatában megjelent Firefox OS „ravasztelefonok" dinamikus funkcióikkal szó szerint alkalmazkodnak a felhasználó pillanatnyi igényeihez. Ha például a felhasználó rákeres kedvenc zenei előadójára, a telefon kijelzője látványosan módosul a keresés témájának megfelelően, például, megjelenik azoknak az alkalmazásoknak a listája, amelyekben megvásárolhatja, vagy azonnal meghallgathatja a keresett előadó számait, jegyet vásárolhat koncertjére. Az alkalmazások egyszeri kipróbálásra is futtathatók, vagy végleg letölthetők a készülékre. Így a felhasználó dönt, milyen tartalmat hogyan, és mikor kíván elérni. A Firefox OS emellett mindazt nyújtja, ami egy okostelefontól megszokott – telefonálást, üzenetküldést, e-mailt, beépített kamerát –, illetve amit a felhasználók ezen felül használni szoktak: beépített Facebook- és Twitter-támogatást; helyfüggő szolgáltatásokat, mint a Nokia HERE Maps, amely a helyi forgalmat és tömegközlekedési lehetőségeket is mutatja; a közkedvelt Firefox böngészőt; a Firefox Marketplace alkalmazásboltot és még sok más lehetőséget. Bár a Firefox OS webalapú, online kapcsolat nélkül is mindig biztosítja az összes olyan telefonos alapfunkciót, mint a névjegyek és a naptár kezelése.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...