Összeállt az Appra magyar! zsűrije

Összeállt az Appra magyar! zsűrije. Az ország legjobb appfejlesztőinek felkutatására létrejött verseny elbírálói egyaránt képviseli a gazdasági, tudományos, szakmai-IT és felhasználói oldalt. A fejlesztőknek még november 15-ig van lehetőségük a nevezésre, eddig több mint 80 nevezés érkezett.

Magyarország legrangosabb alkalmazásversenyének zsűrije olyan szakmai kiválóságokból áll, mint Vályi-Nagy Vilmos, az NFM infokommunikációért felelős államtitkára, Major Gábor, az IVSZ főtitkára, Fülöp József, a MOME Média Intézetének igazgatója, Pintér Róbert, az eNet Internetkutató mobilkutatás-vezetője, a Corvinus Infokommunikációs Tanszékének egyetemi adjunktusa, Dojcsák Dániel, a HWSW újságírója és Sperla Ervin alkalmazáshonosítási szakértő. A bírák közül mindenki egyenlő szavazati joggal rendelkezik.

A megnövekedett érdeklődés miatt a nevezési határidőt egy héttel kitolták a szervezők, ennek megfelelően a zsűri első feladata a november 15-ig beérkező appok alapján a shortlist felállítása. Az üzleti, közhasznú, játék, oktatás, és a Marquard életmód kategóriákba egyenként három alkalmazás kerülhet. A decemberi gálán a 15-ös listára bejutott appok fejlesztői mutathatják be terméküket, a zsűri pedig a prezentációk értékelése után választja ki az Év alkalmazását, valamint az egyes kategóriagyőzteseket. A széles publikum a gála kezdetéig szavazhat, a Sanoma közönségdíjat szintén az eseményen adják át.

A kategóriagyőztesek és a közönségdíjat elnyerő applikáció fejlesztői 200 000 forint értékű ösztöndíjprogramban részesülnek, míg az Év Alkalmazása díj nyertese többek között az Európa egyik legrangosabb ICT eseményeként számon tartott barcelonai Mobile World Congressre nyer kétfős kiutazási lehetőséget.


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések