Stockholm, London és Szingapúr az infokommunikációs dogogón

Az Ericsson közzétette legfrissebb Networked Society City Index kiadványát. Az index 31 várost rangsorol és méri azok IKT-érettségét az infokommunikációs beruházásokból származó társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi előnyök tekintetében; a „hármas optimalizálás" hatást.

A jelentés a technológiai háttere frissült, így az már magában foglalja a 4G, a nyilvanos adat, az e-tranzakció és egyéb fejlettebb technológiák használatát. Az eredmények ismét alátámasztják és tovább erősítik az IKT és a gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi fejlesztések között fennálló korrelációt.
Az index első három helyezettje: Stockholm, London és Szingapúr. A svéd főváros első helyezése a jól fejlett infrastruktúrájának, az okostelefonok, illetve a nagy sebességű kapcsolatok igen magas arányának, valamint az elsősorban az IKT-re alapuló fejlesztéseknek köszönhető.
A rangsor első három helyén végző városon (Stockholm, London és Szingapúr) túl az alábbi városok is szerepelnek az indexben: Buenos Aires, Dakka, Delhi, Dzsakarta, Helsinki, Hongkong, Isztambul, Johannesburg, Kairó, Karacsi, Koppenhága, Lagos, Los Angeles, Manila, Mexikóváros, Miami, Moszkva, Mumbai, New York, Oslo, Párizs, Peking, Sanghaj, Săo Paolo, Sydney, Szöul, Tajpej, Tokió.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések