Támogatja a kormány az egyházak felkészülését az új uniós költségvetési időszakra

A kormány támogatja az egyházak felkészülését az Európai Unió új, 2014-2020 közötti pénzügyi tervezési időszakára. A Károli Gáspár Református Egyetem „Építkezés és lelki épülés" című konferenciáján dr. Komoróczki István, az NGM Tervezéskoordinációért felelős államtitkára bemutatta az operatív programok református egyházat is érintő elképzeléseit.
A több mint másfél évszázados múltra visszatekintő, méltán nagyhírű és a hazai felsőoktatás megbecsült tagjaként jól ismert Károli Gáspár Református Egyetem a Magyarországi Református Egyház Zsinatának támogatásával november 29-én konferenciát hívott össze „Építkezés és lelki épülés" címmel.
A rendezvény első felében megszólalók az Európai Unió új, 2014 – 2020 közötti költségvetési időszakára történő felkészülésről, a kormányzat lépéseiről és a különböző programok tartalmi elemeiről adtak tájékoztatást a résztvevőknek. A délután szekcióüléseken a téma iránt érdeklődő vagy más módon érintett közel 100 pályázó, a lehetséges későbbi projektgazdák és a szaktárcák képviselői vitatták meg a református egyház által is támogatott nagy ívű programok részleteit, a szociális ellátás, a társadalmi felzárkóztatás témakörétől kezdve az oktatáson, közösségfejlesztésen át a turizmus, az energiahatékonyság és a határokon átnyúló fejlesztések témájáig.
A konferencián felszólalt dr. Komoróczki István, az NGM Tervezéskoordinációért felelős államtitkára is, előadása a „Tervezés, tervezéskoordináció – különös tekintettel a gazdaságfejlesztési programokra, 2014-2020" címet viselte. Az államtitkár bemutatta a Gazdaságfejlesztési és Innovációs, a Terület- és Településfejlesztési, valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programok református egyházat is érintő elképzeléseit. Ez utóbbi vonatkozásában dr. Komoróczki István külön kiemelte a Magyar Református Szeretetszolgálat egyháztáji programjának, valamint a Magyarországi Református Egyháznak a kallódó ifjúságot mentő missziója jelentőségét.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések