2013. november 6.

Társadalmi egyeztetésen a Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága 2013. november 25-én reggel 8 óráig várja a turisztikai szakma iránt elkötelezett szervezetek, személyek koncepcióval kapcsolatos véleményét, javaslatát. A Nemzeti turizmusfejlesztési koncepció 2014-2024 időszakra  határozza meg a jövőképet, a kiemelt célokat és a prioritásokat.

A turizmus hazánkban a nemzetgazdaság egyik kiemelt ágazata, mind társadalmi, mind gazdasági hatásai és lehetőségei miatt. A koncepció azért készült, hogy az elmúlt időszak gazdasági kihívásaira is választ adó célokat, prioritásokat határozzon meg az elkövetkezendő évekre. A koncepción belül kulcsszerephez jutnak azok az elképzelések, fejlesztési pontok, amelyekre az ösztönzők kialakításával a hazai turisztikai szektor eredményes működése épülhet.
A fejlesztések területén a tervezet – Magyarország hagyományos termékei vezető szerepének megtartása mellett – a kiemelt, tematikus termék-desztinációk kialakítására és fogadási feltételeinek fókuszált fejlesztésére koncentrál.  A célok alapján az ágazat versenyképessége, hosszabb távon mérhető sikeressége  elsősorban a szabályozási és üzleti környezet felülvizsgálatával, a munkahelyteremtés ösztönzésével, valamint a SZÉP Kártya rendszer megerősítésével emelhető.
A  jól működő intézményrendszer előnyeiből minden turista részesül, ezért fontos ezen a téren a már megkezdett átalakításokat véghezvinni. A turizmus által előidézett gazdasági növekedés nélkülözhetetlen feltétele a professzionális  marketing-menedzsment, a nemzetközi keresletnek megfelelő, innovatív termékek vonzó bemutatása, az ezekre épülő, jól kommunikálható országmárka kialakítása.
A turisztikai piac szereplői által már elfogadott – horizontális – alapelvek, mint pl. a minőség iránti elkötelezettség, a biztonság, a fogyasztóvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás a koncepció céljait is áthatják.
A turizmusfejlesztési terv megvalósítása közös ügyünk, ezért a készítők a turizmus@ngm.gov.hu e-mail címre várják a szakmai észrevételeket.
A dokumentum letölthető a következő linkről: http://www.kormany.hu/download/8/41/11000/NTK.pdf
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...