Teremts jövőt az egészséges otthonoknak!

Az egészségre és a fenntarthatóságra fókuszál jövőre a 12. Electrolux Design Lab verseny. A szervezők a városi élet kihívásaira választ keresve, "a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez" várják a pályázók ötleteit. A formatervező hallgatók konyhai, textilápolási és levegőtisztítási elképzeléseikkel pályázhatnak. A verseny 2014-ben is több szakaszban zajlik, a pályaművek kidolgozásában az Electrolux szakértői ezúttal is segítséget nyújtanak.

A holnap városaiban egyre több lesz az idős és egyedülálló ember, egyre kevesebb a tér és a friss levegő, egyre több a hulladék. Az elöregedő társadalom és a felelőtlen fogyasztás már ma is érezteti negatív hatásait. "Az otthon szerepe egyre fontosabbá válik, ahogy a városi környezet újabb kihívások elé állítja az ott élőket, ezért arra törekszünk, hogy otthonunk a pihenés és a lelki béke szigetévé váljon. 2014-ben a "jövő egészséges otthonainak megteremtése" témakörben olyan kreatív ötleteket várunk, amelyek pozitívan alakítják az emberek jövőbeli mindennapjait, és amelyek az egészséges és fenntartható életmód feltételeinek megteremtését tűzik ki célul" - mondta Stefano Marzano, az Electrolux tervezési igazgatója.

A versenyre három témakörben várja a nevezéseket az Electrolux. Kulináris élvezetek kategóriában olyan elképzelésekkel lehet nevezni, amelyek az egészséges otthoni étkezést segítik. Textilápolás (ruha- és textiltisztítás) kategóriában olyan formatervezési ötletek küldhetők be, amelyek a fenntarthatóság, stílusosság és rendezettség követelményeinek felelnek meg. Levegőtisztítás kategóriában pedig olyan kreatív elképzeléseket keres az Electrolux, amelyek a lakás különböző helyiségeiben folytatott eltérő aktivitások igényeire reagálva gondoskodnak otthonaink friss és tiszta levegőjéről.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések