Új, klasszikus zenei csatornával nyitja az újévet a Telekom

Komolyzenei tartalmakat nyújtó csatornával újítja meg televíziós műsorkínálatát a Telekom. A 2013. január elejétől látható Unitel Classica csatorna kezdetben hazánkban kizárólag a Telekom interaktív tévé (IPTV, Interaktív Sat TV) szolgáltatásain lesz elérhető.
A Unitel Classica különleges élményt nyújt a klasszikus zene rajongóinak. A Herbert von Karajan által 1996-ban alapított csatorna kínálatában régi és új hangversenyek, többek között a Salzburgi Fesztivál, a Metropolitan Opera, a Berlini Állami Operaház, a Müncheni Filharmonikusok, a Veronai Aréna,  a Bécsi Filharmonikusok és a Palau de les Arts Reina koncertjei is láthatók. Ugyanitt híres zeneszerzők, karmesterek és zenészek évfordulói kapcsán készített tematikus blokkokat valamint élő közvetítéseket is nyomon lehet követni: a Unitel Classica a világ legnagyobb fesztiváljai (salzburgi, a bregenzi és a lucerne-i) mellett számos nagy érdeklődésre számot tartó nemzetközi eseményt közvetít élőben.
Január elejétől az interaktív TV szolgáltatás Pulse minicsomagjában a Mezzo csatorna helyén megtalálható, valamint önállóan is előfizethető Unitel Classica műsorai mellett az érdeklődők további komolyzenei tartalmak közül válogathatnak: az interaktív TV szolgáltatás Videotékájából olyan koncertfelvételeket kölcsönözhetnek, mint többek között az Aida, a Manon, a Diótörő, a Wagner Gála vagy a Missa Solemnis.