Zárul az infokommunikációs kutatás-fejlesztési ernyőprojekt a Magyar Telekomnál

Az ernyőprojekt három nagy fejlesztési területet célzott meg: az információtechnológia fejlődése következtében felvetődött társadalmi kihívásokat, valamint a lakossági illetve a vállalati ügyfélkörnek nyújtott termékek és szolgáltatások fejlesztését. Az egy év alatt megvalósított ernyőprojekt közel 30alprojektjét innovatív magyar kis- és középvállalatokkal, kutató központokkal, felsőoktatási intézményekkel együttműködésben valósította meg a Magyar Telekom.

„Az innováció alapvető feltétel a fejlődés, megújulás szempontjából, és nem csak a Telekom, hanem a magyar gazdaság számára is. Átfogó kutatási projektünk célja az volt, hogy kutatásban élenjáró szervezetekkel közösen dolgozva korszerű, intelligens megoldásokat nyújtsunk olyan területeken, ahol még kevésbé terjedtek el a fogyasztóbarát elektronikus megoldások." –mondta Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója,

Az „IKT a társadalmi kihívásokért" munkacsomagban szereplő kutatások és fejlesztések a telekommunikációs infrastruktúra, adatvagyon, hálózati sajátosságok kiaknázását, felhasználó és páciens-barátokká alakítását, valamint az üzemelésük biztonsági fokának növelését szolgálták. Ilyen többek között az a közigazgatáshoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési alprojekt, amely a hiteles, anonim e-szavazás kérdéskörét járta körbe. De további ipari kutatások zajlottak le például az intelligensautodiagnosztika és az NFC (Near Field Communication) alapú jegyvásárlást érintően a közlekedés témakörben, valamint tesztelésre került egy, a vakok és gyengén látók tájékozódását segítő, szemüvegre szerelhető intelligens kamera (ún. spykamera) prototípusa is.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések