32 tonna élelmiszer, 33 000 adag meleg étel - csak decemberben!

Az advent időszaka az emberekről való önzetlen gondoskodásról és így a segélyprogramokról szól a Krisna-hívők számára.

Az elmúlt években az egyre növekvő igények végett rendszeres ételosztásainkat is folyamatosan bővítettük, Karácsony közeledtével azonban az igen összetett és vegyes klienskörünk szinte minden elkülöníthető csoportja számára, személyre szabott, speciális igényeiknek megfelelő ünnepi akciókkal kedveskedünk. 
A december eleji Mikulás napi rendezvények alkalmából több helyszínen is segítséget nyújtunk. Egyrészt fogyatékkal élők foglalkoztató intézményében az ott dolgozó ellátottak részére biztosítunk támogatást. Ugyanekkor vidéki központjaink is készülődnek: Egerben a Mikulás is ellátogat a mindennapos ételosztásainkon résztvevő gyerekekhez, hogy ajándékokkal lephesse meg őket. Pécsett a helyi pedagógusok ajánlásával találjuk meg a leginkább rászoruló gyermekeket, akiket gazdag élelmiszercsomaggal és olvasnivalóval támogatunk.
Budapesten a VII. kerületben, ahol év közben mindennaposak az ételosztások, az önkormányzattal közös vendégséget tartunk karácsony előtt, ahol egyben színes programokkal is várjuk a nagycsaládosokat és időseket. A III. kerületi állandó ellátottaink számára is külön rendezvényt tartunk, ahol 800 helyi lakost lepünk meg egy-egy különlegesen gazdag és egészséges élelmiszercsomaggal, amely egy hétre elegendő hidegélelmiszert tartalmaz - ezzel nyújtunk segítséget a családokra nehezedő év végi terhek csökkentéséhez. A fővárosban a fedél nélkül élők sem maradhatnak ki jótékonysági programsorozatunkból, ezért egy hajléktalanokról gondoskodó kórházba is készülünk mind kulturális programmal, mind élelmiszer ajándékokkal. 
Az akciósorozatot a megszokott háromnapos Blaha Lujza téri osztás zárja majd, amely méltán nevezhető Budapest legnagyobb karácsonyi élelmezési akciójának, ahol közel 32 tonna élelmiszert osztunk ki.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések