A karácsony legnépszerűbb ajándékai az idén is az okos eszközök lehetnek

A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre növekszik a Telekom üzletek forgalma, amely ezekben a napokban akár egy átlagos hétköznap négy-ötszörösére is emelkedhet. Idén az előző évekhez képest még nagyobb az okos eszközök – okostelefonok, táblagépek – népszerűsége. Az eladási adatokból kirajzolódik, hogy az előfizetéssel vásárolt mobiltelefonok 90 százaléka okostelefon, és ezek kétharmada valódi élményt nyújtó 4G-képes készülék. Emellett egyre keresettebbek a táblagépek is, amelyekből november 15. és december 15. között kétszer annyit értékesítettek a Telekom üzletekben, mint az elmúlt év hasonló időszakában.
Az idei év egyik újdonsága a „fotózz és oszd meg" fényképezőgép is, amely nagy sikert aratott a Telekom ügyfelei körében. A legkorszerűbb készülékek 4G vagy 3G (HSPA+) szélessávú mobilinternet csatlakozással, mások WiFi kapcsolattal rendelkeznek, és nagy előnyük, hogy segítségükkel jó minőségű fotók készíthetők, amelyek a készülékről azonnal feltölthetők a világhálóra, megoszthatók a közösségi oldalakon. További érdekes tendencia, hogy egyre többen keresik az egyéniségükhöz leginkább illő, színes készülékeket, illetve előszeretettel választanak további kiegészítőket a szolgáltató széles kínálatából.
Az elmúlt három évben több mint 20 százalékkal csökkent az ünnepek alatt küldött SMS-ek száma, és az okos készülékek előretörésével ez a tendencia várhatóan tovább folytatódik, ami a fogyasztói szokások és igények átalakulását jelzi. A 4G-képes okos eszközök gyors terjedésének és a lefedettség bővülésének köszönhetően egyre többen használják ki a mobilinternetezés kényelmét és lehetőségeit, így az azonnali üzenetváltások mindinkább online felületekre, a közösségi média platformjaira helyeződnek át.
A vásárlási szokások változását jól mutatja az is, hogy a személyes vásárlás mellett robbanásszerűen nő az online csatornákon történő vásárlás. A karácsony előtti növekvő forgalom során a vásárlások mintegy harmada, egyes termékek esetén pedig már az értékesítés zöme a megújultwww.telekom.hu oldalon keresztül történt. Egyre többen ismerik fel az online vásárlás előnyeit, például hogy nonstop, kényelmesen lehet válogatni az online kínálatból, ahol esetenként kedvező egyedi akciók, valamint ingyenes belföldi házhoz szállítási lehetőségek is várják az ügyfeleket.



A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban