A TakarékPont a főtámogatója a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállításnak

A Hálózat a 30 évnél fiatalabb fotóriporter kategória legtehetségesebb pályázójának ajánlott fel különdíjat
A TakarékPont hálózat a főtámogatója a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléjének, a 32. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállításnak, amelyre 2013. december 14-étől lehet online pályázni. A rendezvény, amely több mint három évtizede folyamatosan a magyar kulturális élet része, egy év történetét mutatja be a legszebb, legemlékezetesebb, fotókon rögzített pillanatok segítségével. A pályázatra beérkező művek közül az öttagú, neves fotós szakemberekből álló zsűri jelöli ki a nagydíjra és különdíjakra érdemes alkotókat. Az idei bírálók: Stéphane Arnaud, az AFP Photo főszerkesztő-helyettese, Hannah Hess, az EPA Photo főszerkesztője, Máté Péter, a Magyar Nemzet fotóriportere, Pályi Zsófia, az Origó fotóriportere és Radu Sigheti, a Reuters romániai vezető fotóriportere.
„A TakarékPont számára a 32 éve megrendezett kiállítás-sorozat legfőbb értéke az a korlenyomat, amit a fotódokumentációk révén hagyhatunk a jövőnek örökül. A Hálózat az elmúlt években kiemelt hangsúlyt fektet a fiatalok ösztönzésére, segíti ügyfeleit az életvezetés és a pénzügyek terén egyaránt. Ezért döntöttünk a kiállítás-sorozat támogatása, és a 30 év alatti kategória díjazása mellett." - mondta Brezina Szabolcs, vezérigazgató-helyettes.
A 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás díjátadója 2014. március 28-án lesz a napokban nyílt Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A hagyományoknak megfelelően, jövőre az ország több városában is megtekinthető majd az utazó tárlat.
A pályázati oldal a www.sajto-foto.hu oldalon érhető el.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban


Népszerű bejegyzések