Együttműködési megállapodás az NGM és a Szent István Egyetem között

A minőségi területi tervezés és a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében december 4-én együttműködési keret-megállapodást írt alá Tőzsér János, a gödöllői Szent István Egyetem rektora és Komoróczki István, a Nemzetgazdasági Minisztérium tervezéskoordinációért felelős államtitkára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a hazai felsőoktatási intézményekkel kialakított intenzív kapcsolatok egyik fontos állomásának tekinti a gödöllői Szent István Egyetemmel kötött együttműködési keret-megállapodást. Ennek célja a rendszeres információcsere és egymás tevékenységének támogatása a területfejlesztés és tervezés kapcsán.
A Tervezéskoordinációért Felelős Államtitkárság arra törekszik, hogy minél szélesebb körben bevonja a kormányzati döntéshozatal előkészítésébe a felsőoktatási intézmények szakembereit, akik a nemzetközi gyakorlatra is alapozott, naprakész tudományos ismeretekkel, szakmai értékelésekkel segíthetik a minisztérium munkáját.
A Szent István Egyetem számára a megállapodás lehetőségeket nyújt arra, hogy hallgatói számára elérhetővé tegye a minisztériumnál tölthető szakmai gyakorlatot, illetve szakdolgozati témakiírásokat és konzultációs alkalmakat. Alkalom nyílik továbbá képzési és kutatási együttműködések indítására, valamint szakmai eredmények és események kétoldalú megosztására.
Az együttműködés kereteinek tágítása érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium további tárgyalásokat indít más felsőoktatási intézményekkel is, többek között a Budapesti Corvinus Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel és a Győri Széchenyi István Egyetemmel.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések