Eurovíziós Filmhét az M2 csatornán

A kontinens számos országának mintegy 85 tévé- és rádióadóját tömörítő Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) és az Európai Filmakadémia (EFA) közösen hívta életre az Eurovíziós Filmhetet, amely november 30 és december 7 között zajlik, többek között az MTVA M2 csatornáján is.
Az EBU, mint az Európai közszolgálati médiumok szövetsége, egy hagyományteremtő filmcsere programot indított útjára, Eurovision Filmweek néven. A csereprogram keretében a műsorszolgáltatók térítésmentesen osztják meg saját, kiválasztott tartalmaikat, cserébe pedig szintén választhattak a mások által felajánlott produkciókból. A rendezők így szeretnék megmutatni, hogy Európa közszolgálati műsorszolgáltatói jelenleg is magas színvonalú és jelentős művészi értékeket hordozó televíziófilmeket készítenek. A filmek fesztivál jellegű bemutatásával szeretnék elérni, hogy az egyes alkotások minél több televíziónézőhöz eljuthassanak. A rendezvény célja, hogy az európai tévéfilmek egy újabb lehetőséget kapjanak a nemzetközi megmérettetésre, illetve a közönség olyan európai országok filmterméséből is ízelítőt kaphasson, amelyek egyébként ritkaságszámba mennek a megszokott műsorban. A filmek sugárzását stúdióbeszélgetések és más egyéb programok is kísérik.
Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon Magyarországot Vitézi László rendezte Égi madár és Madarász Isti által rendezett Legyőzhetetlenek képviselték. Mind a két, az MTVA által benevezett magyar tévéfilm több csatorna által is kiválasztásra került.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések