Franciaországban mutatkozott be hazánk bor és gasztronómiai kínálata


Különleges rendezvényt szerveztek Franciaországban novemberben hazánk gasztronómiai és borászati értékeinek népszerűsítésére. A párizsi magyar nagykövetség, a Magyar Turizmus Zrt. párizsi képviselete, a Bács-Kiskun megyei önkormányzat delegációja, a Vidékfejlesztési Minisztérium HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) programirodája és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) közös szervezésben Magyarország-bemutatóval egybekötött borkóstolót tartottak 2013.november 20-án.
A rendezvény keretében jelenlévő két magyar borász – Koch Csaba és Szentpétery Attila – tartott borbemutatót a Borászok Nemzetközi Szervezetének (OIV) párizsi székházában, majd este fogadás keretében ismertették a magyar borokat és borvidékeket a párizsi magyar nagykövetségen megjelent francia közönségnek, ahol jelen volt dr. Trócsányi László, Magyarország párizsi nagykövete is. A két rendezvényen Packi Barbara, az MT Zrt. képviseletvezetője (képünkön), Somogyi Norbert agrárattasé és a két jelenlevő borász ismertette előadásaiban a mai magyarországi gasztronómia és borászat kínálatát, fejlődését, különös hangsúlyt helyezve a Dunai borrégióra. A párizsi bemutatkozást követően a Bács-Kiskun megyei delegáció a „Primőr borok ünnepe" című borászati rendezvényen vett részt Nimes-ben. A tervek szerint a két franciaországi bemutatkozás a nyitóeseménye volt a jövő évre tervezett magyar gasztronómiát és borokat bemutató hasonló események sorának.



A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban 

Népszerű bejegyzések