Magyarország a milánói kézműves vásáron


Idén is nagy sikerrel zárta kapuit Milánóban a 18. alkalommal, november 30. és december 8. között megrendezett Nemzetközi Kézműves Kiállítás és Vásár, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. A vásár 9 napja alatt több mint 3 millió látogató csodálta meg az 5 kontinens 106 országából érkező kiállítók termékeit.
A kiállító nemzetek szerinti tematikus pavilonokban ismerhették meg az egyes országok termékeit. Magyarországot csaknem 50 magyar kézműves termékei képviselték, s a látogatók 2 magyar étteremben kóstolhatták meg hazánk jellegzetes ízeit.
A 700 négyzetméteres magyar sziget közepén álló színpadon bemutatók is népszerűsítették a magyar kultúrát és a hazai tájakat. Élőzenével és fafaragó kézműves mester bemutatójával csalogatták a látogatókat, de a legnagyobb sikere a Rubik kocka bemutatónak volt. A kockaforgató magyar bajnok megdöbbentő gyorsasággal rakta ki az olasz közönség által is jól ismert logikai játékot. Folyamatosan vetítették Magyarország imázsfilmjeit, továbbá a Magyar Turizmus Zrt. külképviseletének katalógusai és turisztikai információs pult is várta az érdeklődőket.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések