Retro társas az Ország Játéka

A Gazdálkodj okosan! társasjáték lett az Ország Játéka. A retro mellett ugyanakkor az újdonságok is hódítanak: a legjobban fogyó karácsonyi ajándékok toplistájára a kevesebb mint egy hónapja megjelent Libbenő Sziromtündér is felkerült. Az igazi hajrá ugyan még nem indult be, de a novemberben vásárló szülők már így is átlagosan közel 17 000 forintot költöttek játékokra. A legnagyobb hullám Mikulás után indul be, ami az online boltokban várhatóan körülbelül pár nappal karácsony előtt le is cseng, hiszen a legtöbb szülő nem hagyja a játékvásárlást a legutolsó napokra.
A JátékNet.hu Webáruház vásárlási adatai szerint idén karácsonykor is sokan keresik az akciókat, a két legjobban fogyó játék ugyanis a nagy kedvezménnyel kapható Elefun társasjáték és az Én kicsi pónim. Az összesített lista harmadik helyét ugyanakkor  egy olyan újdonság szerezte meg, amely kevesebb mint egy hónapja jelent meg a piacon. „Így a Libbenő Sziromtündér vezeti a kedvezmény nélkül kínált ajándékok toplistáját. A játékpiac nagyon gyorsan változik, amit a kezünkkel lebegtethető tündér sikere mellett az is jól mutat, hogy csak októberben és novemberben több mint havi 500 újdonság jelent meg a kínálatunkban – mondta el Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója. – A gyártóknak iparkodniuk kell az innovációkkal, ha évről évre a karácsonyi toplista élén akarnak maradni. Ugyanakkor emiatt a szülőknek is nagyon nehéz dolguk van ajándékválasztáskor, ezért is szerettük volna segíteni őket az eligazodásban az Ország Játéka versennyel."

A JátékNet.hu Webáruház által indított, október 22. és december 1. között zajló versenyen az idei év legnépszerűbb játéka a Gazdálkodj okosan! családi társasjáték új kiadása lett. „A versenyben a szülők választottak, ezért is lehet az, hogy az Ország Játéka egy olyan, az egész családot megmozgató társasjáték lett, amihez a felnőttek is előszeretettel ülnek le – magyarázta Bognár Ákos. – Ennek ellenére a Gazdálkodj okosan! nem szerepel a leggyakrabban megvásárolt karácsonyi ajándékok között, ami azért is lehet, mert – bár a mostani verseny győztese egy új kiadás – a magyar családok többségének van már egy otthon." Népszerűek még a kreatív játékok is, ezt igazolja, hogy az Ország Játéka versenyben a második helyet az 5 az 1-ben világító rajztábla, míg a harmadikat a LEGO Friends sorozat Delfin cirkálója szerezte meg.
Az Ország Játéka oldala: www.jateknet.hu/az-orszag-jateka  
A JátékNet.hu webáruház:  www.jateknet.hu
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések