Több, mint 200 nevezés érkezett a 2014-es Eurovíziós dalválasztó show-ra

Több mint kétszáz dal érkezett a december 1-jei határidőre az Eurovíziós Dalfesztivál jövő évi magyar válogatóversenyére, A Dalra. A tíztagú előzsűri a héten hallgatja végig a felvételeket, az elődöntőkbe jutó 30 dalt a jövő héten ismerteti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és az MTV Zrt.

„A Dal című válogató showműsor az elmúlt három évben tényező lett Magyarországon, ma már a hazai könnyűzenei élet legfontosabb szereplői is úgy gondolják, nem szabad kimaradni belőle" - fogalmazott Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese a keddi budapesti sajtótájékoztatón. Dr. Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója azt emelte ki, hogy A Dal igazi közösségi üggyé vált.
A Dal zsűrijében Rákay Philip, Csiszár Jenő rádiós műsorvezető, valamint két énekesnő, a munkában először résztvevő Kovács Kati és Rúzsa Magdi szerepel. Az idei magyar győztes, ByeAlex (Márta Alex), aki a malmői versenyen 10. lett, digitális kommentátorként dolgozik a műsornak. A tavalyi és idei zsűriben egyaránt szerepelt Rakonczai Viktor idén azért nem tag, mert dalszerzőként indul a versenyen. 

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések