A februári ötkarikás játékok után több neves korcsolyázó készül befejezni karrierjét

Egy közülük a franciák világ- és Európa-bajnoka, Brian Joubert. A budapesti Európa-bajnokság gálája után beszélgettünk vele.
- 2004-ben itt, Magyarországon szerezted az első Európa-bajnoki címedet. Azóta tíz év telt el, és Te még mindig a legjobbak között vagy. Milyennek találtad a kontinensviadalt? Szép emlékekkel térsz haza Franciaországba?
- Igen. Nem fogom elfelejteni ezt az Európa-bajnokságot, egyrészt mert nagyon nehéz volt, másrészt mert a közönség fantasztikus volt. Fantasztikusak voltak a szurkolók az rövid program alatt, az edzéseken, a kűr közben és a gálán is. Ez igazán sok erőt és energiát ad az utolsó versenyhez.
- Nemrég bejelentetted, hogy ez az utolsó éved aktív versenyzőként, és Szocsiban befejezed a pályafutásodat. Milyen célokat tűztél ki magadnak az olimpiára?
- Szeretnék két tiszta programot futni, ezen kívül az olimpia mindig különleges verseny. Hatalmas a nyomás a versenyzőkön, néhányan nem is fogják tudni ezt kezelni, és biztos, hogy sok meglepő eredmény születik majd. Ezen túlmenően… nem is tudom, csak szeretnék jól korcsolyázni.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések