2014. január 31.

A gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyaltak nyugat-európai országokban

Kiemelt fontosságú európai gazdasági partnerországokban, Franciaországban, Svájcban és Nagy-Britanniában folytatott hivatalos megbeszéléseket Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős helyettes államtitkára. A „keleti nyitás, nyugati tartás" politikájával összhangban az Európán kívüli piacok felé történő nyitás mellett a Kormány fontosnak tartja a nyugat-európai gazdasági kapcsolatok megtartását és exportpiacok bővítését is.
Párizsi látogatása során Nikoletti Antal tárgyalt többek között a francia gyáriparosok szövetségének vezetőjével, magyarországi befektetések és üzleti lehetőségek iránt érdeklődő nagyvállalati vezetőkkel, valamint a francia külgazdaság egyik meghatározó intézménye, az UBIFRANCE vezérigazgató-helyettesével. A kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok bővítése volt a témája annak a megbeszélésnek, amelyet a Francia Gazdasági Minisztérium vezetőivel folytatott a helyettes államtitkár. A francia fél üdvözölte, hogy nemzetközi gazdaságdiplomáciai kérdésekben a két ország álláspontja rendkívül sok esetben megegyezik, az e téren folytatott együttműködést pedig kiválónak ítélte. Franciaország 2012-ben hazánk 8. legjelentősebb kereskedelmi partnere volt, és az 5. legfontosabb befektető Magyarországon. Jelenleg mintegy 340 francia tulajdonú cég működik hazánkban, ezek mintegy 52 ezer embernek adnak munkát.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...