2014. január 31.

A Telstra és az Ericsson újabb nagy lépést tett az LTE-ökoszisztéma kiépítése terén

Az Ericsson és a Telstra, Ausztrália legnagyobb távközlési hálózatüzemeltetője sikeresen tesztelte a mobilszolgáltató APT700 (Asia-Pacific Telecommunity, ázsiai–csendes-óceáni távközlési közösség, 700 MHz) spektrumát az Ericsson új APT700 rádióberendezésének használatával. Ez egy újabb fontos mérföldkő az új alacsony sávú LTE-frekvenciák bevezetésében és az LTE-ökoszisztéma kiépítésében.
 „Ez a frekvenciasáv lehetővé teszi számunkra a mobilszolgáltatások következő generációjának kiépítését, – mondta el Mike Wright, a Telstra hálózatokért felelős ügyvezető igazgatója. – A tesztelés révén szeretnénk megismerni, hogyan működik a hálózat a 700 MHz-es spektrumban, hogyan működnek együtt a kereskedelmi készülékek a hálózattal, és hogyan tudunk majd nagyobb sebességet, nagyobb kapacitást és szélesebb 4G lefedettséget elérni."
Az első 700 MHz-es hívásra a Telstra élő hálózatában került sor egy kereskedelmi forgalomba hozatal előtt álló okostelefon felhasználásával.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Japánba is küldtek virtuális locsolást a Pilisből

Több mint 55 ezren követték a 4G-n közvetített élő húsvéti talkshow-t a Telekom közösségi média oldalán   Több mint 55 ezren voltak kíván...