Adattörlés a felhőben

A felhő alapú adattárolás egyik legkényesebb adatvédelmi kérdése, hogy milyen igazolást tudnak felmutatni a szolgáltatók arról, hogy a szükségtelenné vált ügyféladatokat visszaállíthatatlan módon törölték a szerverekről.
Annak érdekében, hogy biztonságosabbá tegye a vállalatok és a szolgáltatók számára a felhőben történő adattárolást, a Blancco kifejlesztette VMware vCloud Eraser megoldását. A szoftver a piac egyik legnépszerűbb virtualizációs megoldásához kapcsolódóan lehetővé teszi a WMware vCloud Directort használó adatközpontok számára, hogy ügyfeleiknek 100 százalékosan biztos, jegyzőkönyvezett és auditálható adattörlési szolgáltatást nyújtsanak.
A VMware technológiai partnerprogram keretei között tervezett megoldás új adattörlési lehetőséget ad a vCloud Director biztonsági központjához. Az integráció lehetővé teszi, hogy a vCloud Director felhasználói felületén keresztül töröljék a szolgáltatók a virtuális szervereket. A törlés során a Blancco minősített algoritmusok segítségével felülír minden tárterületet, melyet a virtuális gép használt, majd jegyzőkönyvet állít ki az adattörlés bizonyítékaként.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések