2014. január 20.

Átrendeződik az európai bankszektor

Átrendeződik az európai bankszektor, a társaságok több mint fele tervez értékesítést, illetve felvásárlást a következő fél évben. A vizsgált piacok közül leginkább Franciaországban, Ausztriában és Svájcban gondolkodnak a pénzintézetek az eladásban – derül ki az EY legfrissebb iparági felméréséből, amelyben mintegy 200 banki vezetőt kérdeztek meg. 

„Az EY felméréséből is egyértelműen kiderül, hogy folytatódik a szektor átrendeződése Európában, és az eladói oldalon jelenleg nagyobb elszántság mutatkozik, mint a vevőin. Éppen ezért azok a bankok kerülhetnek versenyelőnybe, amelyek minél hamarabb rászánják magukat az értékesítésre, hiszen egyelőre visszafogott a vásárlói potenciál. A piaci konszolidáció ezzel együtt egyértelműen pozitív változást jelent majd az egész szektor számára, amelynek nyertesei egyrészt az ügyfelek, másrészt a gazdaság egésze lesz" – mondta Tüske Balázs, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának partnere. 
A válaszadók 56 százaléka nyilatkozott úgy, hogy értékesítési vagy felvásárlási tervei vannak cégének a következő hat hónapban. Döntő többségük az európai piacon szeretné ezeket a tranzakciókat végrehajtani. A legtöbb értékesítést Franciaországban, Ausztriában és Svájcban tervezik. A legtöbb felvásárlásra Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Belgiumban kerülhet sor – derül ki az EY felméréséből, amelyben mintegy 200 banki vezetőt kérdeztek meg 11 európai országból. 

A vezető banki szakemberek szerint rövid és középtávon is konszolidációra kell készülni a szektorban. Egyéves távlatban 73 százalék számít erre, három éven belül pedig 86 százalék számol ezzel a lehetőséggel. 
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...