Az együttműködés a jövő energiahatékony városainak a kulcsa

A Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője immár negyedik éve platina fokozatú támogatóként vesz részt a World Future Energy Summit rendezvényen, melyet január 20. és 22. között rendeznek meg Abu Dhabiban. A találkozó a világ legrangosabb olyan eseménye, amely a jövő energiaforrásai, az energiahatékonyság, valamint a megújuló energia népszerűsítését tűzte ki céljául, és amelyen a világ legmeghatározóbb piaci szereplői képviseltetik magukat.

Miközben a városiasodás egyre nagyobb méreteket ölt világszerte, a városok folyamatos átalakuláson mennek át, amely során jól megfigyelhető a változó emberi életmódhoz való alkalmazkodás. A városi infrastruktúrával szemben támasztott elvárások egyre fokozódnak, ennek ellenére megvalósítható, hogy a városok hatékonyabb, élhetőbb és fenntarthatóbb közösségekké váljanak. A városok ilyen irányú fejlődése a helyi vezetők, a lakosság, valamint a vállalkozások segítségével és elkötelezettségével érhető el.

A Schneider Electric több száz különböző városban és régióban dolgozik olyan projekteken, amelyek növelik a városi infrastruktúra hatékonyságát és fenntarthatóságát, illetve nagyratörő, ugyanakkor gazdasági szempontból is megvalósítható környezetvédelmi célokat tűznek ki. A rendezvényen a látogatók megismerhetik a Schneider Electric intelligens városi megoldásait, amelyek segítségével a vállalat ügyfelei, partnerei és a városok képviselői összehangoltan kerekedhetnek felül a városok energiahatékonysági kihívásain. A vállalat a gyakorlatban is bizonyított technológiára épülő, alulról építkező stratégiája öt lépésben valósítja meg a városi hatékonyságot:

1. Jövőkép: a jövőkép megalkotása és a megvalósítás lépéseinek kidolgozása
2. Megoldások: a legfontosabb városi rendszerek hatékonyságának fejlesztése a technológia alkalmazásával
3. Integráció: a műveletek és az információk intelligens integrációjának elősegítése a városi rendszerekben
4. Innováció: a városok egyedi igényeinek megfelelő üzleti és pénzügyi modell kidolgozása
5. Együttműködés: a legkiválóbb globális és helyi szereplők közötti együttműködés ösztönzése.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban