Az Ericsson és a Samsung lezárta hosszantartó licenc vitáit

Az Ericsson és a Samsung hosszantartó jogvitákat követően megállapodásra jutott az Ericsson globális szabadalmi licenceinek tekintetében. A keresztlicenc-megállapodás lefedi a GSM, UMTS és LTE szabványokkal kapcsolatos szabadalmakat, a hálózatok és a mobileszközök terén egyaránt.
A megállapodás semmissé teszi a két vállalat által az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) elé beterjesztett panaszokat, valamint lezárja a folyamatban lévő peres eljárásokat.
A megállapodás értelmében a Samsung egy kezdeti kifizetést követően folyamatos jogdíjat fizet majd az Ericssonnak az új, több éves licencmegállapodás időtartamára.
A megállapodás szerinti kezdeti kifizetés pozitívan jelentkezik majd az Ericsson 2013 negyedik negyedéves értékesítésében és nettó bevételében, 4,2 milliárd svéd korona, illetve 3,3 milliárd svéd korona értékben. Az Ericsson várakozása szerint az ügylet 2014 elején hatással lesz a vállalat üzemi pénzeszköz-változására is.
A megállapodás részletei bizalmasak és a felek nem teszik közzé. A kezdeti kifizetés pénzügyi hatás szerepel majd az Ericsson negyedik negyedéves jövedelemjelentésben.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések