Az oroszországi sportminiszter olimpiai prognózisa

Az olimpián a férfi mezőnyben csak egy hely jutott Oroszországnak. Kit neveznek? Pluschenkót vagy Voronovot?
Amit itt Voronov produkált a jégen, az egészen fantasztikus volt és nagymértékben meghatározó lehet az olimpiai csapat összeállításánál. Mensov is bámulatos teljesítményt nyújtott. Az egészen fiatal, egyik legtehetségesebbnek tartott férfi műkorcsolyázónk Kovtun kissé túllángolt a mai szereplésen, de az eséllyel meg kell tanulni bánni és kihasználni őket.Tehát egy megbeszélésen döntik majd el az orosz műkorcsolya szövetség szakmai tekintélyei azt, ki képviseli az olimpián a férfiakat. A férfi mezőny képviseletéhez az orosz műkorcsolya szövetség irányelvei szerint nem kötelező az olimpiát megelőző Eb-n való részvétel és eredmény.
A hírek szerint kétféle dátumról is tudunk Pluschenko kontroll kűrjének a bemutatásáról, ami döntő lehet az olimpiára való kijutás tekintetében. Az egyik hírforrás szerint február 21-én fut Pluschenko az olimpiai engedélyért. Az európai nyertesek éremkiosztása után közvetlenül  a sajtótájékoztatón Voronov kijelentése szerint viszont már holnap futja Pluschenko kontroll kűrjét a szakemberek előtt Oroszországban. Lehet, hogy már holnap összehasonlítható lesz Voronov mai szereplése és Pluschenko holnapi futása?  
Legkésőbb február 23-án nyilvánosságra hozzuk az olimpián induló orosz férfi műkorcsolyázó nevét és a teljes orosz műkorcsolyázó olimpiai csapat név szerinti összetételét. A műkorcsolya táncosokat illetően nem kérdéses a Katsalapov Ilninih táncosok részvétele.
A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések