Ég és föld gyökerén

Ghyczy György kiállítása

Párisi Galéria Művészeti Szalon és Aukciósház
(1061 Budapest, Andrássy út 39.)


Az idén 61 esztendős Ghyczy György festőművésznek tavaly, a kerek évfordulón több kiállításon is láthatók voltak képei. Ezúttal a Párisi Galériában tekinthető meg alegújabb tárlata, Ég és föld gyökerén címmel. A január 30-i, 18 órakor kezdődőmegnyitón Háy János költő, író olvas fel a műveiből, ezekre és a képekre Dés Lászlóreflektál zenével.
A kiállítás február 28-ig látogatható, naponta 10-től 20 óráig (hétvégén is!). Körülbelül 30 új, tavaly és az idén, frissen készült kép tekinthető meg itt Ghyczy Györgytől, akitől a kiállítás idején kapható a nyomdából nemrég kijött katalógusa is a Párisi Galériában.  
 
Ghyczy György éveken át dolgozott könyvkiadóknál (Múzsák, Corvina, Agora) tervezőként, illetve grafikusként. Prof. Wunderlich tanítványa volt a lipcsei Grafikai és Könyvművészeti Főiskolán.
Az Art-el társulatába tartozott az 1970-es évek közepétől. Rendszeresen részt vett az Agora nemzetközi képzőművészeti találkozó munkájában. A '80-as években az Agora szalon kiállítója volt. 1997-ben jött létre a Dúzsi Művésztelep, amelynek munkájában a kezdetektől részt vett. 2007-től az Ercsi Művésztelepen segíti minden nyáron a festők munkáját. Rendszeres kiállítója a Muravidék Kulturális Egyesület képzőművész szekciójának. Résztvevője a Miskolci Grafikai Biennálé, a Kisgrafikai Biennálé, a Salgótarjáni  Rajz triennálé kiállításainak. Sok kiállítást tudhat maga mögött itthon és Európa számos nagyvárosában, több pályázaton ért el eredményeket.
1998 márciusában hozta létre a Nyitott Műtermet, amit azóta is vezet. Tizenhat éve foglalkozik idős emberekkel, művészettel kapcsolatos előadásokat tart, művészetterapeutaként segíti őket a napi művészeti tevékenységükben.
2005 novemberében előadást tartott Darmstadtban a Quo vadis Europe című nemzetközi konferencián. Résztvevője és előadója volt az I. és II. Művészetterápiás Világkongresszusnak (2006, 2011), az Áramlásban II. művészetterápiás konferenciának 2009-ben. Rendszeresen ír cikkeket (Múzsák Művészeti Magazin, Metropol, Lupe Magazin stb.) művészetről, illetve az idősek művészeti tevékenységéről. 2007 őszén Pro Urbe Erzsébetváros kitüntetést kapott Erzsébetváros közösségét szolgáló képzőművészeti és kultúraközvetítő munkájáért.
 A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban
Honlapok, amelyeken Ghyczy György képei láthatók: