2014. január 23.

Előkészületben a Komplex Kerékpáros Program

2014 a következő évek nagyléptékű kerékpáros fejlesztéseinek megalapozásáról szól majd – mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a Bringázni Élmény! Kerékpáros Fejlesztési Programot bemutató szakmai rendezvényen 2014. január 23-án, Budapesten. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vezényletével még idén megvalósíthatósági és döntéselőkészítő tanulmányok készülnek, megújul a Kerékpáros Nyilvántartó Rendszer.
  
A március végéig kidolgozandó döntéselőkészítő tanulmányok egyike a Nemzeti Közlekedési Stratégiában meghatározott célokat konkrét intézkedésekre lebontó Komplex Kerékpáros Program. A dokumentum egyebek mellett a civil és szakmai szervezetek észrevételeire, a bevált külföldi gyakorlatokra is épít majd. A Program elsődleges célja a fejlesztési források lehívásának mielőbbi megkezdése, hatékony végrehajtása lesz. Részletes javaslat készül a kerékpározással kapcsolatos feladatok koordinációját ellátó központi szervezet létrehozására is. A már megépült hálózati elemek állapota folyamatosan romlik, a jelentős értékvesztés megfékezését szolgálja egy hosszú távon működőképes, pénzügyileg fenntartható létesítményüzemeltetési és -fenntartási rendszer kimunkálása. Új szakmai útmutató szolgálhat hasznos segédletként a kerékpáros szempontok megjelenítésében az egyes szakterületek (pl. turisztika, vidékfejlesztés, környezetvédelem stb.) pályázati követelményrendszerének és kiírásainak véglegesítése során.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Mesterséges intelligenciával debütált az LG G7 ThinQ

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb felsőkategóriás okostelefonját, az LG G7 ThinQ -t. Az új készülék az alapvető szolgáltatásokon túl...