Fő szabály szerint január 31-ig jár a támogatás az online pénztárgépek megvásárlásakor

Az online pénztárgépekre való átállást segítő Munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntött a Nemzetgazdasági Minisztérium a támogatás igénybevételének véghatáridejéről.
Az a vállalkozó, aki 50 ezer forinttal olcsóbban szeretne hozzájutni az on-line pénztárgépéhez, annak - fő szabály szerint – legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet. 
A Munkabizottság tagjai – kivétel nélkül – egyet értettek abban, hogy a gyártás elhúzódása, illetőleg az egyes speciális, számítógép-alapú rendszerek huzamosabb időt igénylő fejlesztési munkálatai miatt nem érheti joghátrány azokat a vállalkozókat, akik határidőben megrendelték már az on-line kapcsolatra képes pénztárgépüket.
Ezért azok a kiskasszájukat lecserélő vállalkozók akik, 2013. október 1-je előtt megrendelték az on-line pénztárgépet, 2014. január 31. után is, egészen 2014. február 28-ig igénybe vehetik a támogatást.
A nagykasszájukat lecserélő gazdálkodókra is vonatkozik a kedvezőbb, február 28-ai határidő, ha 2014. január 1-je előtt leadták már a rendelésüket az on-line pénztárgépre. 
Az állam a lehető legegyszerűbb módon nyújtja a támogatást a kasszacseréhez. Hiszen az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások – legfeljebb öt pénztárgép után – január 31-ig gépenként 50 ezer forinttal kevesebbet fizetnek a forgalmazónak. A megrendelésüket 2013. október 1-e előtt leadó kiskasszások, illetőleg a megrendelésüket 2014. január 1. előtt leadó nagykasszások 2014. február 28-ig vehetik meg 50 ezer forinttal olcsóbban az on-line pénztárgépet. A támogatási feltételeket rövidesen jogszabályban is megerősíti a Minisztérium.  A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések