Ismét a Qatar Airways lett a hazai utasok kedvenc légitársasága

Újra a Qatar Airways állhat a dobogó legfelső fokán, a legnagyobb magyar online repülőjegy-forgalmazó által szervezett „Az Én Légitársaságom 2013" elnevezésű független megmérettetésben. A  repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. felhívására a hazai légi utasok második alkalommal írták meg véleményüket repülőútjaikról. 

A repjegy.hu oldalon lezajlott felmérés résztvevői 3.150 értékelést adtak le, és 936-an szöveges élménybeszámolót is megosztottak. A tavalyi évhez képest több mint 50%-os növekedés az értékelések számában visszaigazolja, hogy mennyire fontos az utazóknak a kényelmes és jó menetrenddel történő utazás. 

A válaszadók véleménye alapján a legkedvesebb légiutas-kísérőkkel a Jet2.com fedélzetén találkozhatunk (4,70 ponttal), de csak egy hajszállal lett ezüstérmes a Qatar Airways (4,69). Az utasok a görög vendégszeretet emelték még ki: harmadik helyen az Aegean Air (4,63) végzett. 

Talán meglepő, de akárcsak a legutóbbi szavazásban, idén sem termett sok babér a fapados légitársaságoknak az ár-érték arány megítélésében. A kategória első helyén a Qatar Airways végzett (4,66), az Air Malta (4,58), és a holtversenyben harmadik Turkish Airlines és Norwegian Air Shuttle előtt (4,44). 

Az összetett végeredmény alapján „Az Én Légitársaságom 2013" győztese a Qatar Airways lett, 4,65 ponttal. A második Turkish Airlines (4,54), a bronzérmes Emirates légitársaság 4,50 pontot kapott az utasoktól. 


A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések