Kampány az influenza megelőzéséért

Népegészségügyi kampány indult, amely az influenzafertőzés és járvány megelőzéséhez szükséges lépésekre hívja fel a figyelmet, számos szervezet, vállalat összefogásával. A MÁV Csoport – a tavalyi év után idén is – csatlakozott a kampányhoz, ami a Budapest-Keleti pályaudvaron ma tartott sajtótájékoztatóval vette kezdetét.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai támogatásával, a MÁV Csoport, a Volánbusz és a Budapest Airport részvételével indult el ma az influenza megelőzési kampány.
Az influenza fertőzés megelőzésével kapcsolatos információk a kampány weboldalán (www.influenza.blog.hu) találhatók meg, a MÁV ehhez kapcsolódó plakátok budapesti és elővárosi vasútállomásokra kihelyezésével is segíti a figyelemfelhívást.
                                               
Mivel a fertőzés gyorsabban terjed zárt közösségekben és olyan helyeken, ahol sok ember tartózkodik egy légtérben, fontos az oktatási intézményekben, munkahelyeken, valamint a közösségi közlekedésben dolgozók és az utasok figyelmének felhívása a megbetegedés megelőzésének módjaira. A fertőzés ugyanis nagy eséllyel kivédhető védőoltással, helyes kézmosással illetve fertőtlenítéssel – a kampány ezekre az egyszerű lépésekre hívja fel a figyelmet. Emellett az idei kampány az influenza és a nátha közötti különbségek bemutatására valamint a felesleges antibiotikum fogyasztás mellőzésére is kitér.

A teljes anyag elérhető a  Magyar Sajtóanyag Adatbázis-ban

Népszerű bejegyzések